top of page

Musikk har vært en del av familien Lind i generasjoner.

Trond's oldefar, Nils Lind, var en av landets beste trekkspillere og en av de aller

første som gjorde et opptak i landet, den gangen på voksrull :)

Hans bestefar, Nils Marton Lind, var også en stor trekkspiller og spilte opp på radio og til dans i mange år, både før, i og etter krigen. Det er et stort savn for familien at han gikk fra dem for noen år siden.

Faren, Nils Marton Lind, ble også trekkspiller, men han startet også å spille bass(først kontrabass og så el-bass). Han var leder i Marton Linds Orkester som ”herjet” på danser rundt om i Stavanger i godt og vel to tiår. Det er nok mange av den litt eldre garde som har svingt seg, på blant annet Barbella og Place Pigalle, til dette orkesteret :) Nils Marton spiller nå i jazzbandet Bønni Band.

Trond startet med sang i 5-6 års alderen og sang for første gang offentlig som 6 åring på Fleitchers hotell på Voss, med Marton Linds Orkester i ryggen. Som 10 åring, fikk han opptre på NRK radio i et ettermiddagsprogram der Vidar Lønn Arnesen var programleder.

Da han var rundt 9, startet han med piano timer, og i 12-13 års alderen fikk han være med i et band som het Flause fra Hundvåg. Gutta der var noen år eldre, så det var stas.

Siden startet han bandet Ziddiz, med Ingve (Goggen) Gottschalksen på gitar, broren Kenneth Gottschalksen på trommer, Rune Løvik på bass og han selv på keyboard.

I 1985 var de med i en bandkonkurranse for Rogaland, der de gikk av med seieren. De fikk da platekontrakt med Arne Bendixen og var i Oslo og spilte inn en singel med to sanger(Don’t Go Away og How Can We Believe It’s Over). De samme to sangene kom også med, blant over 600 innsendte sanger, i finalen på Alternativ Grand Prix som ble holdt på Casablanca i Oslo samme år. Den gang var det bare inviterte som fikk være med i det skikkelige Grand Prix showet, så det ble arrangert et alternativ til Grand Prix for andre :-)

I denne finalen var blant annet Rolv Løvland med, og Bergen bandet Tom Boy, som ikke var så kjente den gangen. Ziddiz ble oppløst i 1987.

I 1988 startet Trond en duo sammen med Tom Haugvaldstad, og de spilte opp til dans på diverse hoteller, i bryllup og julebord i rundt 10 år. Litt parallelt mot slutten, spilte han også i en trio sammen med faren og pianisten/keybordisten Rasmuss Sand. Litt senere var han og faren også med Stavangers gullstrupe, Hans Petter Hansen, sitt band i noen år.

Nå opererer Trond Lind som et OneMan band og spiller opp til dans eller underholdning i alle sammenhenger.

Hvorfor oss?

Lind's Musikk har et bredt repertoar som spenner seg fra 50-60 tallet frem til i dag, bestående av listepop, ballader, country++. En god del norske sanger er det også på repertoaret.

De aller fleste sangene er kjent for alle og har sådan god allsang faktor c,")

bottom of page